Da Pietro - neapolská pizza, gourmet steaky a burgery

Da Pietro - pizzerie s neapolskou formulí se staly pro svou nezaměnitelnou chuť a kvalitu v české kotlině pojmem. Teď se majitel a restaurátor Petr Soukal rozhodl svou jihoitalskou formuli rozřířit: Plzeňský Da Pietro GRILL není jenom sesterskou pobočkou vyhlášené pizzerie je přímo v jejím sousedství.
Podle koncepce Petra Soukala se má stát rájem stařených steaků a gourmet burgerů. Stejně jako v případě pizzerie Da Pietro, i zde hraje hlavní roli oheň.
 Maso nejvyšší kvality je připravovano na otevřeném grilu Mibrasa, poháněným směsí přírodního kokosového uhlí a bukového dřeva. Chef’s table koncept - stolové uspořádání v restauraci, kdy hosté sedí kolem baru, umožní hostům pokud tedy mají zájem, sledovat celý proces přípravy pokrmu v přímém přenosu. "Oheň se u nás středem pro místa setkávání, zdrojem tepla, a prostředkem pro úpravu potravy... . A to je smysl našeho konceptu".

Celý článek...
|
FALKENSTEINER RESORT CAPO BOI:
VE ZNAMENÍ ZÁZRAČNÉ MOŘSKÉ BYLINY POSIDONIE

Sardinská luxusní letoviska jsou velmi často spojovány s proslulými rezorty na Costa Verde na severu ostrova. To ale není ani půlka pravdy říká seňora Francesca Corda manažerka pětihvězdičkového falkensteinerského rezortu Capo Boi. Sever ostrova je jiná, nám vzdálená Sardinie. Jih ostrova také umí nabídnout svůj autentický kousek ráje.
Maurská architektura rezo rtu Falkensteiner Capo Boi, s průzračně modrou vodou, bílými plážemi a svěží středomořskou zelení a autentickou přírodou, kde se line vůně myrty a machie s pestrou paletou barev a kvalitní kuchyně, okouzlí návštěvníky všech věkových kategorií.
Celý článek...
VŮNĚ A SVŮDNOSTI CAPRI

Capri, slůvko které budí po staletí lidské touhy. Vápencová hora s grandiózní zelení, čnící z vod Středozemního moře, symbol romantické italské dovolené opěvované v šlágrech. Na první pohled ostrov působí přehledně, nicméně na místě odhalí svoji komplexitu a přírodní mnohotvárnost. Až na málo výjimek se pobřeží prezentuje jako extrémně rozeklané, početné zátoky a mořské jeskyně posílí tento dojem. Ostrov o rozloze 10,4 km2 s 14000 obyvatel leží jen pět kilometrů od italské pevniny. Tvoří jej dvě částí: Capri-město a Anacapri s kopcem Monte Solaro. Oblíbenost ostrova začala někdy na přelomu 20. století, kdy začal přitahovat jako magnet všechny ty, které zlákala utopie a ideály svobody, morální i politické revolucionáře, umělce a excentriky; Rusy, kteří se v emigraci připravovali na revoluci: Maxim Gorkij zde strávil sedm let, v r. 1908 sem přijel i Lenin... Zasněné domky v stále zelené vegetaci s vůní citronů, nádherně kvetoucími zahradami a s jedinečným kouzlem zapadajícího slunce, vily prominentních přistěhovalců s okázalými výhledy. Tak vypadá setting pro Gesamtkunstwerk hledající soběrovného. V rušné Marina Grande si přijíždějící příliš nevšímají romantiky přístavu. Je to spíše jarmark se stánky, které nabízí ty nejrůznější exkurze podél pobřeží. Všichni se hrnou do fronty na lanovku Funicolare, která je vysadí vysoko v Capri, kousek od Piazzetty. Na malém filmovém náměstíčku s kostelem San Constanzo, hodinovou věží, trafikou, radnicí a muzeem k historii ostrova, je to nejdůležitější: mondénní centrum ostrovního života.
Celý článek...
HAUSBÓTEM MEZI ŠTRASBURKEM A NANCY

Alsasko-Lotrinsko je křižovatkou vodních cest: řeka Mosela má 150 splavných kilometrů, Mása 135 km, dále jsou tu četné kanály, především kanál Marna-Rýn (Canal de la Marne au Rhin) z r. 1855, kdysi životně důležité spojení mezi Paříží, Alsaskem a Německem, který vede historickými městy Bar-le-Duc, Toul a Nancy.
Po vodě se sblížíte nejdůvěrněji se zemí. Pluje se mírným tempem po kanálu, který nabízí to nejlepší na francouzských vodních cestách: zvlněnou lotrinskou krajinu, strmá zalesněná údolí, historická města, zámky, poklidné vesnice, kde se každé ráno můžete zastavit pro čerstvé croissanty a technické stavby s tunely a unikátním lodním výtahem Arzviller.
Plavbu mezi Štrasburkem a Nancy, která stylově začíná hned za Evropským parlamentem a nabízí spoustou zážitků zvládnete pohodově za týden.
Celý článek...
Skupina Coloseum: 
tržby už na úrovni předpandemického roku 2019
Skupina Coloseum Holding, do které patří i síť oblíbených restaurací,vykázala v loňském roce tržby ve výši 253 milionů korun, což znamená meziroční nárůst o 74,7 %. Letos očekává tržby, které by mohly téměř dosáhnout předcovidové úrovně. Skupina chce v letošním roce snížit své zadlužení o dalších 100 milionů korun. Kapitál na snížení dluhu a naplnění rozvojového plánu získá prodejem lukrativní nemovitosti v Průhonicích a dále sekundární veřejnou emisí akcií (SPO). Úpis by měl proběhnout prostřednictvím pražské burzy Start do konce letošního roku. Skupina Coloseum Holding otevřela v uplynulých měsících tři nové provozovny Pizza Coloseum a jednu pobočku Caffé Pascucci v Praze, další dvě jsou ve výstavbě. Majoritním vlastníkem je Jan Mužátko s bezmála 66% podílem, druhým největším akcionářem je investiční skupina WOOD & Company s 15,6 %.
Celý článek...
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další > Konec >>
|
Stránka 2 z 6 |