Da Pietro - neapolská pizza, gourmet steaky a burgery
Da Pietro - pizzerie s neapolskou formulí se staly pro svou nezaměnitelnou chuť a kvalitu v české kotlině pojmem. Teď se majitel a restaurátor Petr Soukal rozhodl svou jihoitalskou formuli rozřířit: Plzeňský Da Pietro GRILL není jenom sesterskou pobočkou vyhlášené pizzerie je přímo v jejím sousedství.
Podle koncepce Petra Soukala se má stát rájem stařených steaků a gourmet burgerů. Stejně jako v případě pizzerie Da Pietro, i zde hraje hlavní roli oheň.
Maso nejvyšší kvality je připravovano na otevřeném grilu Mibrasa, poháněným směsí přírodního kokosového uhlí a bukového dřeva. Chef’s table koncept - stolové uspořádání v restauraci, kdy hosté sedí kolem baru, umožní hostům pokud tedy mají zájem, sledovat celý proces přípravy pokrmu v přímém přenosu. "Oheň se u nás středem pro místa setkávání, zdrojem tepla, a prostředkem pro úpravu potravy... . A to je smysl našeho konceptu".
Klíčovou roli v přípravě pokrmů hrají kvalitní suroviny. Ty pochází od místních farmářů, pěstitelů a chovatelů, které se kombinují s produkty dováženými z Itálie: „Našim hostům chceme nabídnout to nejlepší, a proto co lze, to odebíráme čerstvé a v bio kvalitě. Sami vyrábíme také kombuchu.
Maso je naprostým základem všech našich pokrmů. Jeho výběru a péči je věnována patřičná pozornost: „Odebíráme od A-maso, u nichž jsme si jistí, že pečlivě volí spolupráci s těmi českými farmáři „Naše maso pochází pouze z českých farem a sami si ho i staříme. Steaky jsou vyzrálé suchou cestou minimálně po dobu 50 dní. Díky suchému zrání maso křehne a získává intenzivnější chuť,“ doplňuje Soukal. Návštěvníci plzeňské restaurace si pochutnají i na tradičních italských uzeninách: "Na kurzu v Kalábrii jsme se učili dělat pravé italské salámy. Dnes můžeme hostům nabídnout vlastní uzeniny z českého masa na italský způsob” láká na nabídku restaurace majitel Petr Soukal.
Ráj naturálních vín
Velká pečlivost je věnována i výběru vín. Jsme v Plzni první, kdo nabídne poctivá, naturální vína vyrobená s respektem k přírodě,“ uzavírá k nabídce Petr Soukal, jehož vinotéka poskytne vína italských vinařů, která si sami dováží. Na vinném lístku ale nechybí ani české nebo rakouské zastoupení.
------
© Marian S SUCHA 2024