Z Baru U Zlaté studně se stala "Luis XIII. Fortress"
Společnost Rémy Cointreau předala pražské restauraci U Zlaté Studně, jediné české restauraci, která se může honosit titulem „Louis XIII. Fortress“, unikátní koňak z limitované edice Louis XIII. Le Jeroboam.
Restaurace U Zlaté studně patří ke špičce gurmánských restaurací v Česku. Kouzlo šéfkuchaře Pavla Sapíka umocňuje jedinečné prostředí s úžasným výhledem na Prahu.
Zde, nad střechami Malé Strany Terasa U Zlaté Studně představila nový bar Louis XIII.
Bar je zaměřený na tradiční koktejly, molekulární mixologii, exkluzivní šampaňské nebo premium drinky, které symbolizuje například exkluzivní řada koňaků ze sklepů Rémy Martin, mezi nimi i proslulý Louis XIII. , jež jako jediný nese označení "Ultra Premium Cognac". Již při vchodu do baru ulpí váš zrak na prosklené vitríně, v níž trůní třílitrová křišťálová láhev Louis XIII. Le Jeroboam.
„Ludvík třináctý“ vzniknul již v roce 1724. Znalci je často označován za KRÁLE KOŇAKŮ. K jeho destilaci se používá výhradně révové víno z oblasti Grand Champagne jedná se o mariage koňaků, zrajících mezi 40 až sto lety v sudech z limousinského dubu. Bezkonkurenční harmonická vůně, plná chuť a čistá barva tmavého jantaru patří k nezapomenutelným setkáním s tímto klenotem. Každá láhev je vzácným originálem uloženým v přepychové kazetě.
Jeho karafa je ručně vyrobena ze světoznámého křišťálu Baccarat a uzavírá ji zátka dekorovaná čtyřiadvacetikarátovým zlatem.
Z Baru U Zlaté studně se tímto stává "Pevnost Ludvíka XIII.“
Na planetě je pouhých 40 restaurací, které mají oprávnění být tzv. pevností koňaku Louis XIII. V každé z nich musí být personál speciálně instruován na zacházení s touto vzácnou tekutinou. Jednu takovou pevnost najdete teď v hotelu U Zlaté studně.