Tisk

Kazaar Dharkan II kopieKazaar a Dharkan:

to nejintenzivnější

co může Nespresso nabídnout

 

Společnost Nespresso uvádí na trh dosud nejintenzivnější kávy, Grand Crus Kazaar a Dharkan. Nespresso těmito kávami dokázala vytvořit ještě intenzivnější vůni a chuť bez nežádoucí hořkosti.

Experti společnosti Nespresso odmítli vžité paradigma vytváření kávových směsí a díky inovacím vytvořili dvě neobyčejné kávy Grand Cru Kazaar a Dharkan, které posunuly hranice stupnice intenzity Nespresso. Tyto dvě výrazné a intenzivní kávy, Kazaar s intenzitou 12 a o stupeň nižší Dharkan, nabízí od září letošního roku milovníkům kávy Nespresso silnější smyslový prožitek.

Kazaar je skutečně silné Grand Cru se syrovou intenzitou na stupni 12. Poprvé bylo na trh uvedeno v roce 2010 jako Limited Edition Grand Cru a těšilo se velké oblibě členů Clubu Nespresso a znalců kávy. Nyní se Kazaar stává součástí stálé nabídky Grand Cru. V segmentu intenzivní kávy se k němu přidává Dharkan, nové, sofistikované a uhlazené Grand Cru. Dharkan je komplexní směs charakteristická svou rafinovanou intenzitou. I Dharkan se svým stupněm 11 překračuje maximum dosud existující stupnice Nespresso (původně stupnici od 1 do 10).

KAZAAR
Kazaar je směsí dvou druhů kávy Robusta, brazilské a guatemalské, a odděleně pražených zrn kávy Arabica z Jižní Ameriky. Mimořádné intenzity kávy Kazaar experti Nespresso dosáhli použitím vysoce kvalitní Robusty odrůdy 'Conillon' z Brazílie, která na přípravu Grand Cru nikdy předtím použita nebyla. Výrazná hořkost s tóny pepře je vyvážená plným a krémovým tělem kávy. Neobvyklý původ, metoda tvorby směsi ve spojení s jeho intenzitou dělá z Grand Cru Kazaar jedinečný chuťový zážitek.

KazaarDHARKAN
Dharkan je sametovější, jeho chuť a vůně jsou výsledkem dlouhého pražení při nízkých teplotách. Tato technika naplno rozvíjí výrazný a lákavý charakter směsi praných Arabik z Latinské Ameriky a Asie. Silná osobnost směsi Dharkan se projevuje intenzivními praženými tóny, náznaky chuti hořkého kakaového prášku a opékaných obilovin a hedvábnou konzistencí. V šálku se vyznačuje jemnou rovnováhou a příjemnou hořkostí, která v ústech přetrvává.

Kazaar a Dharkan výrazně posílí segment intenzivních káv Nespresso: rodina intenzivních Grand Cru se tak rozroste ze tří na pět. Kazaar a Dharkan se připojí ke Grand Cru Ristretto (intenzita 10), Arpeggio (intenzita 9) a Roma (intenzita 8). Tyto dva nové přírůstky do řady intenzivních káv jsou důkazem, že díky mistrovství expertů Nespresso se může z porušení vžitých konvencí zrodit výjimečná káva.