KÁVA & ZMRZLINA:
Začalo léto a asi nikdo si ho nedokáže představit bez zmrzliny, té našlehané, mražené pochoutky. Jak by kvalitní zmrzlina měla chutnat, jakou by měla mít konzistenci, jak by měla vypadat či jak ji kombinovat s kávou? To vše i další tajemství se mohli o zmrzlině dozvědět účastníci setkání, které hostil mistr cukrář Vladimír Krofta, spolu s Michaelou Illíkovou ze společnosti Nespresso a Milanem Krejčím, českým Coffee Sommelierem.
U výroby dobré zmrzliny je třeba dbát na vysokou kvalitu vstupních surovin. Je tomu stejně jako u kávy,
u níž se klade důraz na každou proměnnou – od pěstování kávových zrn přes jejich sběr, zpracování, uchování až po servírování.
Degustace
Způsobů servírování kávy či zmrzliny je tisíce. Mohou se podávat samostatně či dozdobeny sušenkou, ovocem či čokoládou, anebo v kombinaci. A jaké jsou ty vhodné kombinace kávy a zmrzliny si pod vedením Milana Krejčího, českého Coffee Sommeliera, a Michaely Illíkové, odbornice na kávu společnosti , vyzkoušeli hosté setkání "Káva a zmrzlina".

Trendy
Odborníci na kávu a zmrzlináři neustále hledají nové cesty a trendy, jak zaujmout a získat zákazníka. S novou sezonou uvádějí nové chutě a produkty. To platí nejen pro výrobce hotové zmrzliny, ale také pro výrobce směsí určených pro její výrobu.
Objevují se zmrzliny, a dokonce i kávy inspirované známými koktejly, jako jsou mojito, sex on the beach a jim podobné. Dalším trendem jsou zmrzliny, sorbety či mražené krémy z bio produktů. Ve vybraných kavárnách jsou k dostání zmrzlinové dezerty, nápoje a zmrzlinové poháry kombinované s teplým „přelivem“ či jiným doplňkem, jakým může být právě vybraná káva.
Ledový pistáciový krém snů:
Kávové Semifreddo s pistáciemi - rozplývá se na jazyku, je lahodný, krémový, zvýrazněný intenzívní chutí kávy Ristretto a jejími čokoládovými a ovocnými tóny.
Recept: Polovinu pražených pistácií rozdrtíme na prášek. Ve větší míse je opatrně smícháme s povolenou zmrzlinou, polovinou šlehačky a polovinou oloupaných pražených pistácií. Do každé ze čtyř skleniček dáme polévkovou lžíci šlehačky a přidáme zmrzlinovou směs. Těsně před podáváním přilijeme do každé sklenky kávu Grand Cru Ristretto. Dozdobíme zbylou šlehačkou a celými nebo rozdrcenými pistáciemi.
O společnosti Nestlé Nespresso SA
Společnost Nestlé Nespresso SA, světový průkopník a odborník na trhu s porcovanou kávou nejvyšší kvality. S vedením ve městě Lausanne ve Švýcarsku a více než 7000 zaměstnanci má společnost Nestlé Nespresso SA zastoupení ve více než 50 zemích světa. V roce 2011 tato společnost provozovala světovou maloobchodní síť 270 exkluzivních butiků a dosáhla celosvětových prodejů přesahujících 3,5 miliardy švýcarských franků s 20% tempem ročního růstu.
Info: www.nestle-nespresso.com.