02. 03. 2021
HomeNOVINKYgourmetvinotekasmokeleisureatravelživotshoppingzdravíprostě fajn


Naši partneři:

 


 

clickair-logo_de


 

Brazilian Wines

 



transfajn-net.cz
Rooseveltova 29
CZ 160 00 Praha 6
Tel.: +420 777 024 399

 

 


 

Makronky

podle šéfcukráře Brasserie La Gare Pavla Jurašky

Francouzské macarons, u nás známé jako makronky, drobné mandlové „laskonky" nejrůznějších barev slepované ochucenou náplní, jsou stále oblíbenější laskominou.   Přestože je tenhle sladký zázrak spojený především s francouzskými cukrárnami a pekařstvími, původně pochází z Itálie.
To ostatně naznačuje i název, který má stejný původ jako slovo makarony a odkazuje k použitému „jemnému“ těstu. První makronky byly jednoduché sušenky vyrobené z bílého mandlového prášku, cukru a vajec. Snad každé francouzské město má svou vlastní pověst, ve které hrají podstatnou roli právě makronky, například v Nancy se prý jejich pojídáním zachránila před smrtí hladem vnučka královny Kateřiny Medicejské. Až na počátku 20. století se makronky „zdvojily“, slavný pařížský cukrář Pierre Desfontaines je zkusil spojit čokoládovým krémem a křehká delikatesa dokonalé chuti byla na světě!
Výroba makronek vyžaduje trpělivost a zručnost, ale výsledek za námahu určitě stojí. Můžete vyzkoušet recept šéfcukráře Brasserie La Gare Pavla Jurašky a pro inspiraci pár dokonalých makronek v téhle vyhlášené francouzské brasserii také ochutnat.
 
  • APULIE – CHUTĚ NA PODPATKU ITALSKÉ BOTY
  • SALENTO – okouzlující italský podpatek
  • Turecká riviéra s dechem antiky
  • Festival del Gusto Italiano představil italské delikatesy
  • Friuli Venezia Giulia
  • Káva a zdraví
  • Nespresso Grand Cru, ale bez kofeinu
  • Vinařství roku 2014
  • Rulandské bílé ze Bzence je Šampionem 2015
fajn-fet.cz © Marian S. Sucha

Copyright © 2021 Web ušlechtilých neřestí - prostě fajn. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.