Tisk

Savoy Classico nebo Progresso?

 
 
Café Savoy vrací zašlý lesk fenoménu kaváren, který se v Praze zrodil v době první republiky.
Čas se tu ovšem nezastavil. V loňském roce začala restaurace spolupracovat s pražírnou doubleshot. Výsledkem jsou
dvě kávové směsi připravené speciálně pro ni, výhradně z kávy z čerstvých sklizní přímo od farmářů. Zatímco ve vídeňském stylu pražená směs Savoy Classico vyniká tóny hořké čokolády, vanilky a tabáku, světle pražená směs Savoy Progresso zaujme příjemnou ovocností a dochutí lískových oříšků. Káva je v ideální kondici, čerstvě pražená, rozdíly mezi oběma styly jsou v šálku espre
ssa jasně patrné.
 
Součástí Café Savoy je také vyhlášená pâtisserie, která nabízí vynikající dorty, zákusky a dezerty.
V Café Savoy se rovněž denně peče několik druhů chleba a čerstvého pečiva, kterými jsou zásobovány i další restaurace Ambiente. Kroměklasické šumavy jsou to také chléb brioškový, vícezrnný, country white, toastový a kulatý francouzský bílý chléb, ale i housky a francouzské bagety.