Tisk

Někdo to rád horké:

BUDDHA BAR Praha představuje Saké nápoje

Saké, tradiční japonský alkoholický nápoj produkovaný z rýže, hraje po celou dobu své existence velmi důležitou roli v japonské kultuře a historii. Oficiální jméno pro saké je Seishu, což v překladu znamená čistý alkohol nebo Nihonshu, což doslova znamená japonský alkohol. Od svého původu jako „nápoj Bohů“ až k dnešnímu statusu jednoho z nejvíce populárních nápojů Japonska je opředen tradicí, inovací a zvyky.

Chuť, stejně tak saké samotné, má mnoho podob: od ovocných a aromatických, přes lehké a suché či plné a bohaté. Mnoho lidí si nesprávně myslí, že je saké velmi silné. Přitom obsah alkoholu dosahuje nejčastěji 15 – 17 %. Saké je všestranným nápojem, který může být nejen lahodným aperitivem či svěží variantou, v Čechách tolik oblíbeného, vína a koktejlů. Není tedy náhodou, že je nyní opravdovým trendem.

Ochutnejte tradiční saké v Buddha Baru:

HAKUSHIKA HONJOZO TOKUSEN YAMADANISHIKY

Honjozo je jemné kvalitní saké, do kterého se těsně před lisováním přidává velmi malé množství alkoholu, který napomáhá fixaci a zvýraznění přirozeného aroma a chuti. Samotné slovo „Tokusen“ znamená speciální – má tedy o něco vyšší procento broušení (70 % původního objemu) a používá se pro jeho výrobu obzvláště kvalitní rýže. Je výborné v kombinaci s Izakaya Yakitori kuřecími špízky nebo BBQ kuřetem pěti vůní. Pochází z prefektury Hyogo a obsahuje 14,8 % alkoholu.

GARIUBAI JUNMAI GINJO YAMADANISHIKI GENSHU

Vysoce kvalitní suché saké s nádechem ovocné a tropické chuti, které nebylo ředěné vodou pro snížení obsahu alkoholu. Rýže mletá na 55 % původního objemu. Je výborné s Izakaya lososem v Mio omáčce nebo s černou treskou v Miso a yuzu omáčce. Pochází z prefektury Shizuoka a obsahuje 17 % alkoholu.

KOZAEMON TOKUBETSU JUNMAI SHINANO MIYAMANISHIKI (Tokun - Miyama)

Nejprodávanější a nejpopulárnější ze všech „Kozaemon“ saké je lehké, s ovocnou příchutí, převážně jablek. Rýže mletá na 55 % původního objemu. Výborné v kombinaci s Izakaya hovězím masem v Teri-yaki omáčce nebo nudlemi Pancit. Prefektura Gifu, obsah alkoholu 15,5 %.

KOZAEMON YAMAHAI JUNMAI BANSHU YAMADANISHIKI (Yama - Jun)

Suché saké s originální a výraznou chutí po pražených oříšcích, které prochází tradičním způsobem fermentace (dvounásobně dlouhá doba). Rýže mletá na 70 % původního objemu. Doporučujeme podávat s Izakaya kuřetem Tori No Kara Age nebo jehněčími kotletkami s oříškovou krustou. Prefektrua Gifu, obsah alkoholu 17,5 %.

SHIROKU JUNMAI YUZU SAKE (Liqueur)

Lahodný likér, který vzniká spojením „Kozaemon Junmai“ saké a yuzu džusu, což je, v Japonsku velmi oblíbený, citrusový plod. Má sladkou osvěžující chuť a je vhodné v kombinaci s japonskou a americkou kuchyní. Prefektura Gifu, obsah alkoholu 8,5 %.

a pro milovníky milovníci koktejlů: zkuste jeden z originálních saké koktejlů, které jsou k dostání jen v pražském Buddha Baru:

Máte-li rádi svěží koktejly, jistě vyzkoušejte Saké Cucumber. Tento lehký mix vodky, saké a třtinového sirupu je zd

green asian

obený čerstvou okurkou. Preferujete-li ovocnou příchuť, pak je pro vás správnou volbou Saké Litchi - exotická a osvěžující kombinace vodky, saké, liči likéru a liči džusu.

Chcete vyzkoušet něco zcela unikátního, ojedinělého a naprosto delikátního? Vyzkoušejte jeden z koktejlů s macerovanou vodkou, speciálně připravovanou jen v pražském Buddha Baru. Red Asian kombinuje vodku macerovanou ovocným čajem se saké a třtinovým cukrem. Green Asian pak kromě vodky macerované zeleným čajem, saké a třtinového cukru přidává ještě Green Tea likér a čajový pudr Macha. Máte-li rádi lesní ovoce, zkuste Rapsberry saketini, mix vodky, saké, creme de casis, ananasového džusu a čerstvých malin.

BUDDHA BAR PRAGUE

Buddha-Bar Praha sídlí na adrese Jakubská 8 v centru hlavního města. Patří do sítě restaurací Buddha-Bar, jehož první pobočka vznikla v Paříži, další se otevřely mimo jiné v Dubaji, Londýně, Washingtonu nebo v Manile. Po celém světě dnes na své hosty čeká 12 restaurací Buddha-Bar. Jejich specialitou není jen jídlo prvotřídní kvality zaměřené na asijsko-pacifickou kuchyni. Na hosty čeká také poklidná atmosféra, která zve k odpočinku od každodenního městského shonu.


Více informací o restauraci naleznete na www.buddha-bar.cz